SNS podporí v Žilinskom kraji župana Juraja Blanára

17.08.2013 Žilina

Slovenská národná strana (SNS) podporí na post predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK) súčasného župana Juraja Blanára. Ten podporu SNS pre svoju kandidatúru prijal.
Podporu tejto kandidatúre schválila Krajská rada SNS v Žiline na čele s jej krajským predsedom Rudolfom Urbanovičom, Predsedníctvo SNS ju následne vzalo na vedomie.
V piatok 16. augusta 2013 v Žiline podpísali koaličnú dohodu o podpore kandidatúry podpredseda strany SMER-SD a minister kultúry Marek Maďarič, predseda ŽSK Juraj Blanár, predseda Slovenskej národnej strany Andrej Danko a krajský predseda SNS Žilina Rudolf Urbanovič. ,,Ak je v tejto spoločnosti nejaký dopyt, tak po politikoch, ktorí sú slušní a schopní,“ vyjadril sa na margo podpisu dohody podpredseda strany SMER-SD a minister kultúry Marek Maďarič. Dodal: ,,Som rád, že Juraj Blanár získal podporu ďalších politických strán – konkrétne Slovenskej národnej strany – čo je garanciou, že Juraj Blanár si ďalej udrží vo svojej práci líniu vzťahu
k národným hodnotám.“
,,Som rád že ako predstaviteľ zmenenej SNS môžem vyjadriť podporu slušnému, schopnému a rozvážnemu človeku, ktorý bojuje za svoj región. Teší ma, že SNS je akceptovateľným partnerom a môže podporiť úsilie o zachovanie národných hodnôt,“ povedal v tejto súvislosti predseda SNS Andrej Danko.
Slovenská národná strana pozitívne hodnotí doterajšie aktivity Juraja Blanára ako žilinského župana. Predstavitelia SNS vnímajú predsedu ŽSK ako skúseného politika a osobnosť, ktorá je zárukou rozvoja a hospodárskeho napredovania regiónu. Práve preto a s ohľadom na špecifiká Žilinského samosprávneho kraja mohla podľa národniarov vzniknúť politická dohoda o straníckej kooperácii kandidáta strany SMER-SD a SNS.

Zuzana Kohútková
Tlačová tajomníčka SNS
 

Vyberte región